Ciolacu: Sesizarea privind desemnarea premierului va fi depusă, luni, la CCR

Preşedinte interimar al PSD și, totodată, șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că va depune, luni, sesizarea către Curtea Constituţională cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a liberalului Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi mai ales cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze. Presupun că CCR o să ne lămurească”, a afirmat duminică liderul social-democrat la finalul Conferinţei extraordinare a organizației de Bucureşti.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota şedinţa în care va fi supus votului guvernul Orban, Marcel Ciolacu a răspuns: „Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul, să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat un conflict de natură juridică constituţională”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS