Orban: Dacă nu se adună cvorum pentru învestirea noului Guvern este vina exclusivă a PSD

Premierul Ludovic Orban a afirmat, referitor la faptul că PSD intenționează să boicoteze votul pentru validarea Guvernului „Orban 2”, că social-democrații vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

„Garanții depline (de întrunire a cvorumului) nu există. Vom vedea ce va fi. Dacă nu se adună cvorum este vina PSD, pentru că PSD deține 42% din Parlament și înseamnă că boicotează o procedură constituțională. Ca atare, responsabilitatea în cazul în care nu va exista cvorum va fi exclusiv responsabilitatea PSD”, a spus Orban.

Comitetul Executiv al PSD a votat ieri să boicoteze învestirea Guvernului Orban 2 prin neprezentarea lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor citate. Social-democrații motivează că trebuie așteptată decizia CCR privind conflictul Președinție-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, pentru a doua oară, de către Klaus Iohannis.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS