Confidenţialitate

Orban: Bugetul pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară | AUDIO

De la tribuna Parlamentului, șeful Guvernului le-a cerut aleșilor să nu mai adopte legi care nu prevăd clar sursele de finanțare.

“Anul viitor, trebuie aplicată legea pensiilor, trebuie aplicată legea salarizării în sectorul public și alte legi care generează cheltuieli suplimentare. Din păcate văd că în Parlament continuă să fie adoptate legi care generează cheltuieli pentru care nu există resurse bugetare. Sîntem într-o situație extrem de dificilă. Orice cheltuială suplimentară va duce la creșterea deficitului”, a spus Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Ludovic Orban a făcut aceste mențiuni la prezentarea unui al treilea act pe care guvernul își asumă răspunderea. Este vorba despre cel legat de plafoanele bugetare, esențiale pentru construcția bugetului de anul viitor.

În 2020, deficitul bugetar va fi de 3,6 la sută din PIB și abia în 2022 ar urma să revină sub 3 la sută – a amintit Ludovic Orban, care a precizat că o reducere bruscă a deficitului nu se poate face decât prin adoptarea unor măsuri de austeritate.