Confidenţialitate

Oradea: Medic pneumolog, care a declarat că se fac greșeli în tratarea bolnavilor COVID, chemat la Colegiul Medicilor pentru explicații

Colegiul Medicilor din Bihor a chemat-o luni, la Comisia de etică, pe doctorița pneumolog bronholog Flavia Groșan din Oradea, care a declarat public că în spitale se fac greșeli în ceea ce privește tratarea bolnavilor de COVID.

Ea a spus că unii pacienți primesc doze prea mari de oxigen. Președintele Colegiului Medicilor Bihor, medicul Carmen Pantiș, subliniază însă că medicul Flava Groșan a încălcat grav codul deontologic:

„Respinge public protocoalele naționale de tratament, chiar și cele internaționale, legate de această nenorocită de infecție cu  SARS-CoV-2. Recomandă tratamente nefundamentate științific, a făcut declarații care pur și simplu au oripilat comunitatea medicală de genul <<în spital se fac greșeli uriașe, protocolul COVID omoară pacienții>>. Este inadmisibil să se exprime în acest mod în spațiul public.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Colegiului Medicilor Bihor mai spune că medicul care contestă protocoalele de tratament naționale riscă sancțiuni:

„Noi sperăm că vom ajunge la o înțelegere cu doamna doctor legată de anumite protocoale care realmente trebuie r espectte. Comisia de etică nu poate să d ea sancțiuni. În cazul în care Comisia superioară de disciplină se autosesizează și va fi oanchetă, există riscul de a primi de la avertisment până la suspendarea profesiei medicale, dar noi sperăm că nu se va ajunge aici. Există clar un succes al doameni doctor în ceea ce privește tratarea ambulatorie a cazurilor ușoare și a formelor medii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.