“Oradea donează o pâine”, după prima ediţie

Un grup de inițiativă din Oradea a strâns 150 de pâini în beneficiul celor care au nevoie de alimente.

Prima ediţie a avut loc pe 22 ianuarie, în trei puncte din orașul Oradea.

“Pe cât de nesemnificativ poate părea o pâine, ne-am dat seama că pentru mulți înseamnă enorm. Sunt oameni care nici măcar acea pâine nu și-o permit. Și da, trăim în 2019 însă ne confruntăm totuși cu această realitate.

Proiectul Oradea donează o pâine se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, aducând-o în punctele de distribuție și aceia care au o necesitate oprindu-se a-și lua o pâine din cutia amplasată în aceste puncte.

Pentru acest început al ediției ne bucurăm că oamenii au răspuns pozitiv invitației noastre. Pe lângă cele 150 de pâini pregătite de organizatori în cele trei locații, bucuria trăită în acea zi trebuie împărtășită spunându-vă că acele cutii ba se goleau, ba se umpleau de la minut la minut.

Ne dorim ca acest proiect să fie unul cu o ritmicitate lunară pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni, familii, copii, etc. În acest sens invităm în continuare populatia orădeană să ofere în măsura posibilității acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.

La încheierea evenimentului, cu toate pâinile rămase din ajutorul oferit am decis ca o parte din acestea să le donăm azilului de bătrâni din zona Episcopia cât și tinerilor și oamenilor ce s-au aciuit la conductele de pe strada Shakespeare, aceștia fiind foarte fericiți, mulțumindu-ne în repetate rânduri pentru acest act de binefacere.

Poate nu ne putem da seama cât de mult înseamnă o simplă pâine pentru cineva în nevoie, dar vă spunem sincer și din suflet că și noi cu emoție am descoperit realitatea văzând acei oameni care pe fracțiune de secundă au desfăcut punga pâinii și au început să mănânce înghițind cu sughițuri deoarece în acea zi a fost prima lor bucată de pâine”, transmit organizatorii proiectului ”Oradea donează o pâine”.

Detaliile acțiunii ”Oradea donează o pâine” pot fi găsite în pagina de Facebook Oradea donează o pâine.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS