Confidenţialitate

Opt echipe depunctate de FRF, pentru nereguli în dosarul de licenţiere

Șapte echipe din Liga Întâi și una din liga a doua au fost depunctate de Comisia de Licențiere din cadrul federației române de fotbal.

Este vorba de Petrolul, Rapid, CFR, U Cluj, Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamț și FC Brașov, plus Metalul Reșița. Toate aceste grupări nu au îndeplinit criteriile financiare din dosarul de licențiere pentru următorul sezon.

Depunctările s-au dictat în condițiile în care FRF a renunțat la măsura retrogradării și se vor aplica la startul viitoarei ediții de campionat, doar în cazul echipelor care vor evolua în Liga Întâi.

Metalul și Ceahlăul s-au ales cu cea mai mare penalizare -€“ cîte 9 puncte -€“ însă formația din Reșița nu mai are șanse de a merge în primul eșalon, aflîndu-se în seria din care a promovat deja ACS Poli Timișoara, în timp ce nemțenii sunt matematic retrogradati în liga secundă.

În urma deciziei de astăzi, Petrolul și CFR vor începe următorul sezon cu un deficit de 6 puncte iar Rapid, Oțelul, FC Brașov și U Cluj, cu 3 puncte în minus, gruparea din Galați fiind, ca și Ceahlăul, deja retrogradată. Cele opt cluburi sancționate au posibilitatea de a face apel.