Operațiune de salvare la Bâlea Lac

În zona Bâlea Lac din Munții Făgăraș o turistă din Israel s-a accidentat grav după ce a căzut pe gheață. Femeia a fost preluată de echipele Salvamont care au solicitat și intervenția unui elicopter SMURD.

 

Femeia a alunecat pe gheață și a suferit leziuni în zona capului. În momentul în care în zonă a ajuns echipa de salvamontiști, aceasta era conștientă spune Adrian David, șeful Salvamont Sibiu.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David: „A căzut și a dat cu capul de gheața de pe lac. Salvamontiștii s-au deplasat imediat la locul accidentului, au evaluat pacienta, pacienta era conștientă, dar o stare de conștiență alterată. Am apelat centrul aero-medical de la Târgu Mureș pentru  asistență medicală avansată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Salvamont Sibiu mai spune că intervenția elicopterului a fost necesară pentru ca turista din Israel să ajungă la spital în cel mai scurt timp.

Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David: „Pacienta beneficiază de suport medical avansat în cel mai scurt timp. Drumul de la Bâlea Lac la Târgu Mureș, cu elicopterul,  durează 35 de minute. Iar evacuarea pacientei se face foarte repede.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși suntem aproape de finalul primăverii, în zona Bâlea Lac din Munții Făgăraș stratul de zăpadă încă depășește 120 de centimetri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS