Opera Națională nu renunță la colaborarea cu Johan Kobborg

Noua conducere a Operei Naționale București încearcă să aplaneze tensiunile apărute după ce lui  Johan Kobborg i-au fost retrase atribuțiile de director artistic pe care le îndeplinea în cadrul instituției.

Într-un comunicat de presă, ONB  precizează că “schimbarea ce a intervenit pe site-ul oficial al Operei Naționale București are la bază faptul că titulatura de „Director Artistic Balet” nu este prevăzută în schema instituției, domnul Kobborg figurând ca balerin angajat și deținând, conform unui contract de colaborare, și unele atribuții de coordonare în cadrul Departamentului Balet al Operei Naționale București.

Comunicatul precizează că Opera Națională București nu intenționează să renunțe la serviciile lui Johan Kobborg și arată că “valoarea artistică a domniei sale nu poate fi pusă la îndoială în niciun fel, serviciile sale aduse Baletului Operei Naționale București fiind incontestabile.

Vestea că Johan Kobborg nu va mai coordona corpul de balet al Operei Naționale București a făcut ieri înconjurul publicațiilor de specialitate din străinătate.

AFLĂ MAI MULT: Balerinii Operei Naționale refuză să mai danseze după ce Johan Kobborg a fost umilit și îndepărtat

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS