Confidenţialitate

ONU condamnă atacurile lansate de Israel asupra Rafah, în care zeci de civili au fost uciși. Antonio Guterres: „Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze” | AUDIO

ONU condamnă atacurile lansate duminică de Israel din apropiere de orașul Rafah, în Fâşia Gaza. Gruparea Hamas anunță zeci de oameni uciși și răniți în urma atacului aerian care a vizat zone în care se adăposteau persoanele strămutate. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul investighează „acest incident”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Condamn acţiunile Israelului, care au ucis zeci de civili nevinovaţi ce căutau doar adăpost în acest conflict mortal”, a scris secretarul general al ONU pe platforma de socializare X. „Nu există niciun loc sigur în Gaza. Această oroare trebuie să înceteze”, a adăugat oficialul Națiunilor Unite.

La rândul său, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului şi-a exprimat oroarea faţă de moartea civililor din Gaza, în urma atacurilor aeriene israeliene de lângă Rafah.

Autoritatea sanitară condusă de Hamas în Gaza a transmis că 45 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în atacul aerian care a lovit corturile ce adăposteau persoane strămutate.

Cele mai multe dintre victimele atacului aerian au fost femei şi copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un „masacru”.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul investighează „un incident” în care zeci de civili au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene în apropierea oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza.

„În mod tragic, în ciuda eforturilor noastre imense de a evita să le facem rău non-combatanţilor, a avut loc un incident. Îl investigăm în detaliu şi vom învăţa din el”, a declarat Netanyahu într-un discurs adresat parlamentului israelian.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Campaniile de fake news și dezinformare în interesul unui stat străin, considerate trădare de patrie în Republica Moldova | AUDIO