ONU acuzată că sute de refugiați au fost lăsați să moară de foame într-un centru din Tripoli

Agenția ONU pentru Refugiați este acuzată că nu a acordat ajutoare alimentare unor persoane cazate într-un centru de refugiați deținut de ONU la Tripoli, informează Mediafax, citând The Guardian.

Un grup de aproximativ 400 de persoane, care în luna octombrie au ajuns în centrul de refugiați din Tripoli din centrul de detenție Abu Salim din sudul Libiei, au fost aparent ținuți fără hrană timp de mai multe săptămâni.

Printre aceștia se numără 100 de minori, potrivit unui raport publicat recent de Organizația Internațională pentru Migrație. Aceștia sunt ”în prezent înfometați”, primind hrană doar din partea celorlalți refugiați care reușesc să se strecoare din centru pentru a face rost de apă și mâncare, se arată în raportul OIM. Aceștia au primit ultima oară asistență alimentară cu ”câteva săptămâni în urmă”.

Documentele interne la care a avut acces cotidianul The Guardian arată că UNHCR intenționează să retragă ajutoarele alimentare acordate altor 600 de imigranți și azilanți din același centru – printre care supraviețuitori ai bombardamentelor, torturilor, muncii forțate și a altor abuzuri la adresa drepturilor omului.

Majoritatea acestor persoane au încercat deja să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dar au fost întorși din drum de Paza de Coastă din Libia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS