Confidenţialitate

Ofițer de poliție judiciară, trimis în judecată. Este acuzat de patru infracţiuni de corupţie și că ar fi primit zeci de mii de euro mită | AUDIO

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe Andrei Iulian Stancu, ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliția Capitalei. Bărbatul este acuzat de patru infracţiuni de corupţie iar procurorii au propus instanței judecarea lui în stare de arest.

Procurorii DNA notează în rechizitoriu că, în perioada februarie – aprilie, ofiţerul de poliţie ar fi pretins şi primit mai multe foloase necuvenite de la persoane vizate în dosarele penale pe care le avea în lucru, în schimbul promisiunilor că va conduce anchetele spre un rezultat favorabil acestora.

Andrei Iulian Stancu ar fi primit de la un om de afaceri 27.000 de euro, din care a păstrat 20.000 euro, în schimbul clasării unui dosar penal care îl viza pe acesta şi firma acestuia.

Pe de altă parte, în schimbul convingerii unor reprezentanţi ai unor unităţi sanitare să atribuie contracte de achiziție către firmele unui om de afaceri, polițistul urma să primească un procent din respectivele contracte.

La solicitarea aceluiaşi om de afaceri, ofiţerul i-ar fi promis unui coleg care se ocupa de ancheta penală în care omul de afaceri era parte vătămată că va fi recompensat cu un procent din prejudiciul de peste 100.000 de euro, care urma să fie recuperat, dacă va soluţiona mai repede dosarul penal, noteaza procurorii DNA .

Iar într-o altă situație, inculpatul i-ar fi permis unei persoane ce urma să fie audiată ca martor într-un dosar penal să aibă acces la activităţile de cercetare penală şi i-ar fi furnizat date din cadrul anchetei.

În schimb, Andrei Iulian Stancu i-ar fi cerut persoanei respective să îl ajute să obțină un post pe care îl viza.

Citește și: Chesnoiu, despre dosarul său de corupție: Sunt absolut convins că adevărul va ieşi la iveală