Confidenţialitate

Cine este noua șefă a Direcției Anticorupție din Republica Moldova. Veronica Dragalin a instrumentat peste 300 de cazuri federale în SUA

Anticorupția din Republica Moldova are un nou șef: este vorba de Veronica Drăgălin, care a fost procuror în Statele Unite. Între timp, Republica Moldova nu are însă un procuror general întrucât acesta este suspendat, fiind vizat de o anchetă legată de corpuție și fals în declarații.

Veronica Dragalin a fost procuror-adjunct în secția de corupție publică și drepturi civile din districtul central al Californiei, Statele Unite.

Acum este noul șef al Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova. Presa de la Chișinău notează că Veronica Drăgălin a fost nominalizată la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală, având experiențe în peste 300 de cazuri federale. Vobește fluent romană, engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Anunțul provind noul șef de la Parchetul Anticorupție din Replublica Moldova a fost făcut de către ministrul Justiției de la Chișinău.

Vă reamintim, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandru Stoianoglo, este suspendat și există deja o decizie de demitere de la Consiliul Superior al Procurorilor.

Stoianoglo a fost reținut în toamna anului trecut și plasat sub control judiciar:. Este acuzat de corupție, declaraţii mincinoase şi favorizarea unui grup criminal organizat.

Foto: Captură video Facebook / N4