Oficialii britanici: „Ilie Năstase nu mai intră la Wimbledon nici cu bilet”

Ilie Năstase nu va mai avea acces la Wimbledon, nici dacă își va cumpăra bilet, a anunțat directorul executiv al complexului “All England Club” – Richard Lewis.

Oficialul britanic completează declarațiile făcute de președintele turneului de Grand Slam, Philip Brook – care anunțase că fostul mare tenisman român nu va mai fi invitat la Loja Regală după incidentele de la meciul de Fed Cup de la Mamaia.

Amintim, Năstase a fost suspendat provizoriu de către Federația Internațională de Tenis, fiindcă le-a adresat injurii arbitrei, jucătoarelor și tehnicienei oaspeților, din postura de căpitan-nejucător al României, la meciul cu Marea Britanie – câștigat de “tricolore”.

Ilie Năstase a fost de două ori finalist la Wimbledon, în 1972 și ‘76, iar în 1973 a cucerit la dublu trofeul, alături de Jimmy Connors.
În altă ordine de idei, au crescut premiile la Wimbledon. Cel de-al 3-lea Grand Slam al anului pune în joc 37 de milioane 400.000 de euro, cu 3 milioane mai mult față de ediția precedentă.

Câstigatorii celor două trofee de simplu vor încasa câte două milioane 600.000 de euro. Procentual însă, cea mai mare creștere a premiilor îi avantajează pe jucătorii eliminați în primul tur – de la 35.000 de euro la 41.500. Turneul de la Wimbledon se va disputa în perioada 3-16 iulie.

Amintim, și al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros a anunțat o suplimentare a premiilor, începând de anul acesta. Programat între 22 mai și 11 iunie, turneul de la Paris oferă premii totale de 36 de milioane de euro.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS