Oferta de joburi pentru studenţi s-a dublat față de anul trecut

Oferta de joburi pentru studenți s-a dublat, comparativ cu anul trecut, iar tot mai multe companii sunt interesate să angajeze tineri din primii ani de facultate pentru roluri part-time.

În ultima lună, potrivit unui portal care oferă locuri de muncă, studenții pot alege un job din cele 315 joburi la distanță, 126 internship-uri şi 921 joburi part-time.

Astfel, există un total de 1.362 de joburi prin care se caută aproximativ 4.072 candidaţi în toată ţara.

Cele mai multe locuri de muncă pentru studenți sunt în domeniul IT, în special la categoria de joburi remote (la distanță), dar mai există și joburi pentru operator procesare date sau suport helpdesk.

Oferte sunt în: Bucureşti (139), Timişoara (39), Cluj-Napoca (31), Iaşi (29), urmate de Sibiu, Oradea, Braşov, Tîrgu-Mureş şi Craiova.

Pentru studenţii care vor să îşi împartă timpul între cursuri şi un job part-time, unele companii scot la bătaie posturi de operator prelucrare date, lucrător comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vânzări, consultant relaţii clienţi, ofiţer colectare creanţe, recepţionist.

Și aici cele mai multe oferte se găsesc în București, urmat de Cluj-Napoca (116), Timişoara (91), Iaşi (74), Braşov (64), urmate de Sibiu (39) și  Arad (33).

Mai sunt și în Oradea (26), Tîrgu-Mureş (23), Constanţa (22), Craiova (20) sau Galaţi (20).

Dacă profilul studenţilor diferă în funcţie de universităţile la care studiază, cunoaşterea limbilor străine devine esențială la toate tipurile de joburi.

Firmele sunt în căutare de tineri cunoscători de limba engleză, germană, franceză, italiană şi spaniolă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS