Confidenţialitate

Ochestra Simfonică a Kievului a interpretat imnul Ucrainei și al Europei, din mijlocul Pieței Independenței | VIDEO

Ucraina continuă apelurile către liderii occidentali să impună o zonă de interdicție aeriană asupra țării, pentru a putea face față mai bine ofensivei din partea Rusiei. Un mesaj emoționant în această privință a venit astăzi de la Kiev, unde Orchestra Simfonică a interpretat în stradă imnul Ucrainei și al Europei.

Ochestra Simfonică a Kievului a rămas în capitala Ucrainei, în ciuda bombardamentelor Rusiei și a amenințării convoiului de vehicule militare din apropiere.

În Piața Independenței din centrul orașului, muzicienii au ținut un concert denumit „Free Sky”, în traducere „Cer Liber”. Au vrut astfel să facă un apel la închiderea spațiului aerian deasupra Ucrainei pentru a salva viețile civililor.

Conduși de dirijorul Herman Makarenko, membrii orchestrei au interpretat imnurile Ucrainei și Europei, dar și alte lucrări muzicale cunoscute din Ucraina.

Zeci de persoane, s-au strâns în jurul lor pentru a-i asculta. Unii dintre spectatori au fluturat steagul țării.

Un nou apel pentru o zonă de interdicție aeriană a venit și de la președintele Volodimir Zelenski, într-un nou mesaj video de la Kiev.

A spus că, în caz contrar, comunitatea internațională va fi responsabilă de o uriașă catastrofă umanitară.

Foto: Captură YouTube / Chiosphotos.gr

Citește și: Scrisoarea către lume a soției președintelui din Ucraina: „Cel mai terifiant este uciderea copiilor. Nu vom ceda niciodată!”

Citește și: Viceprimarul din Mariupol: „Nu mai știu nimic despre părinții și fratele meu. Oamenii nu vor să se refugieze în Rusia sau Belarus” | GALERIE FOTO