Confidenţialitate

Viceprimarul din Mariupol: „Nu mai știu nimic despre părinții și fratele meu. Oamenii nu vor să se refugieze în Rusia sau Belarus” | GALERIE FOTO

Mariupol, un oraș din sud-estul Ucrainei, cu ieșire la Marea Azov, a fost puternic bombardat în ultimele zile. Viceprimarul orașului, Sergy Orlov, ne-a trimis câteva fotografii în care se pot vedea blocuri distruse, mașini incendiate, străzi pline de moloz, stâlpi de electricitate doborâți la pământ.

De aproape o săptămână, orașul este atacat de forțele ruse. Încercările de a evacua civilii nu au reușit. Măsura anunțată de către Federația Rusă, privind deschiderea unor culoare umanitare către Belarus și către Rusia nu va ajuta, însă, cu nimic, spune Sergy Orlov, cu care a stat de vorbă Liliana Nicolae.

„Oamenii nu vor să se refugieze în Rusia sau Belarus. Probabil, unii se vor duce de teama bombelor, dar deocamdata nu stim nimic despre acest coridor. Rusia este Agresorul nostru. Cum să ne ducem acolo?”,  spune viceprimarul din Mariupol.

„Orașul este blocat, dar se află sub controlul armatei ucrainene. Au murit civili. Ieri am primit informația că ar fi murit 1.207 persoane în 9 zile de război. Asta înseamnă 150 pe zi. Dar, cred că în realitate sunt ma mulți. Unii nici nu mai au ce să mănânce. Mulți dintre civili au luptat pentru eliberarea orașului, dar avem nevoie de arme, de antirachete”.

Îl întreb ce crede că va urma?

„Războiul. Războiul este peste tot. Nu știu ce va urma.”

Imi spune că se teme și că nu a mai știe nimic despre părinții și de fratele lui, de câteva zile.

Cum arată orașul?

„Totul este distrus. Armata rusească a pus la pământ orașul. Nu este clădire care să nu fie distrusă. Fără geamuri, fără ferestre. Au bombardat și spitalele. Două spitale din Mariupol sunt distruse în acest moment.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Scrisoarea către lume a soției președintelui din Ucraina: „Cel mai terifiant este uciderea copiilor. Nu vom ceda niciodată!”