Confidenţialitate

OCDE a identificat mai multe probleme pe care țara noastră trebuie să le rezolve înainte de a adera la organizație | AUDIO

Organizația pentru Coooperare și Dezvoltare Economică a identificat mai multe probleme cu care se confruntă România și care trebuie rezolvate pentru ca țara noastră să poată adera la OCDE, organizație din care fac parte cele mai importante economii ale lumii.

E nevoie de o corelare între educație și piața muncii, recomandă raportul OCDE. De altfel, premierul Nicolae Ciucă a vorbit, vineri, la Guvern, despre acest lucru, într-o întâlnire cu secretarul general al OCDE:

„Au fost efectuate analize privind lipsa de corelare corespunzătoare între necesitățile de pe piața forței de muncă și competențe, prevenirea abandonului școlar, îmbunătățirea calității educației și a formării profesionale, promovarea competențelor digitale în educația primară. (…) Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a crește participarea tinerilor, pentru a proteja categoriile vulnerabile, pentru a sprijini programele de formare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Raportul OCDE mai arată că sunt decalaje mari în infrastructura de transport.

România, deși și-a îmbunătățit gradul de absorbție a fondurilor europene pentru a realiza investiții în transporturi, are încă probleme în privința preghătirii proiectelor: Premierul Nicolae Ciucă:

„Studiul subliniază necesitatea reducerii decalajelor în infrastructura de transport pentru a crește productivitatea și a reduce disparitățile regionale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studiul OCDE estimează o creștere economică de 4,5% anul acesta și anul viitor și recomandă o mai bună colectare a taxelor în România.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: România „importă” angajați din alte state. Peste 100.000 de oameni vor veni să lucreze în țara noastră, anunță Guvernul | AUDIO