Confidenţialitate

Magazinele, obligate să includă informații speciale pe etichetele produselor care conțin făină de insecte, legea adoptată miercuri de Camera Deputaților | AUDIO

Este oficial: Avem lege care reglementează modul în care se prepară și se vând în România alimentele care conțin făină de insecte. Magazinele sunt obligate să includă mențiuni speciale pe etichetele produselor care conțin făină de gândaci, greieri și lăcuste. Legea a fost adoptată azi de Camera Deputaților și merge la promulgare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea interzice utilizarea făinii de insecte în preparatele tradiționale romanesti.

„Să nu introducem în această țară produse rezultate din prelucrarea insectelor până când, la nivel internațional, nu sunt suficiente studii care să ne arată că chitina – care este un polizaharid din acesta linear pe care noi nu îl digerăm – poate să constituie un aliment. Nu faceți legi de pomană. Nimeni nu o să bage făină de insecte în cozonaci sau în sarmale”, a spus deputatul Sorin Muncaciu.

Astfel de produse vor fi expuse separat în magazine

Etichetele produselor alimentare care conţin larve ale gândacului de bălegar sau ale viermelui galben de făină – congelate sau uscate sub formă de pudră – ori produsele cu făină de greiere de casă sau de lăcustă călătoare trebuie să conţină o menţiune din care să reiasă că acest ingredient poate cauza reacţii alergice consumatorilor.

Avertizarea trebuie să apară langă lista ingredientelor. Astfel de alimente vor fi expuse în magazine într-un stand bine delimitat.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. Românii nu au o imagine clară asupra sistemului RetuRO Garanție-Returnare | AUDIO