Confidenţialitate

Oamenii vor trebui, cel mai probabil, să se vaccineze anual împotriva Covid-19 în următorii ani, susține șefului Pfizer | AUDIO

Compania Pfizer lucrează în prezent la adaptarea vaccinului său la noua tulpină Omicron, care ar putea fi gata în următoarele 100 de zile.

Doctorul Albert Bourla, șeful Pfizer, a declarat într-un interviu pentru BBC că vaccinurile au salvat milioane de vieți în pandemie și, fără ele, ”structura fundamentală a societății noastre ar fi amenințată”.

El a mai precizat că cel mai probabil va fi nevoie ca în următorii ani să ne vaccinăm o dată pe an, împotriva COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit BBC, Pfizer obține cel puțin 35 de miliarde de dolari din vânzarea vaccinului.

Mai multe organizații caritabile din domeniul sănătății au acuzat Pfizer și Moderna de „imoralitate”, considerând lipsit de etică faptul că aceste mari companii fac bani pe timpul pandemiei.

Albert Bourla a răspuns acuzațiilor spunând că, de fapt, a scutit economia globală de cheltuieli mult mai mari: „Cred că am salvat economia mondială de trilioane de dolari.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la sfârșitul anului, Pfizer se așteaptă să fi livrat, la nivel global, 3 miliarde de doze de vaccin pe bază de ARN mesager ribonucleic, iar anul viitor anticipează livrarea a 4 miliarde de doze.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO