Oamenii de știință din Australia au recreat noul tip de coronavirus din China. Rusia și China colaborează pentru dezvoltarea unui vaccin

Oamenii de știință din Australia au devenit primii care au recreat noul tip de coronavirus în afara Chinei și au informat că aceasta este „o reușită semnificativă” în lupta împotriva virusului, informează BBC.

Descoperirea va fi comunicată Organizației Mondiale a Sănătății, în speranța că va putea fi folosită pentru diagnosticarea și tratarea virusului.

Cercetătorii de la un laborator din Melbourne au informat că au reușit să dezvolte o copie a acestui virus folosind o mostră de la un pacient infectat. Ei susțin că reușita lor ar putea fi un prim pas pentru dezvoltarea unui test care să determine prezența virusului în corpul uman înainte de apariția primelor simptome.

Între timp, Rusia și China colaborează pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a informat Consulatul Rusiei la Guangzhou, citat de Reuters.

Potrivit instituției, autoritățile chineze au pus la dispoziția cercetătorilor ruși descoperirile de până acum în privința noului tip de coronavirus.

Depistat inițial în orașul Wuhan, noul coronavirus este contagios și în perioada de incubație – înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi. Cu toate acestea, OMS a informat că nu poate confirma momentan că virusul este contagios în perioada de incubație.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat astăzi că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS