Confidenţialitate

Oameni de milioane: Jurnalista Anca Grădinaru

Jurnalista Anca Grădinaru, colega noastră din redacția Europa FM, este omul de milioane al acestei săptămâni. Într-un dialog cu Toader Păun, Anca Grădinaru povestește cum s-a ajuns la întrebarea adresată duminică seara lui Liviu Dragnea devenită rapid virală, dar și ce a urmat după momentul transmis în direct de toate televiziunile.

Anca Grădinaru a primit titlul de ”Reporterul Anului” din partea ascultătorilor Europa FM, reușind să trezească un puternic val de simpatie online după ce l-a întrebat, duminică seara, pe Liviu Dragnea dacă are bagajele făcute.  Chiar dacă întrebarea avea mai multe valențe, Liviu Dragnea s-a gândit imediat la decizia justiției pe care o aștepta o zi mai târziu, iar răspunsul său a fost unul pe măsură.

Liviu Dragnea a ajuns, luni după-amiază, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat.  Cu câteva ore înainte, Instanţa Supremă îl condamna pe liderul PSD la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare  pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman.

Imediat după un tur de forță pentru alegerile europarlamentare și Referendum, reporterul Europa FM Anca Grădinaru a petrecut ziua de luni la Înalta Curte de Casație și Justiție urmărind procesul în care a fost judecat și Liviu Dragnea și apoi urmările deciziei judecătorilor. Marți dimineața, ajunsă în redacția Europa FM, Anca Grădinaru a fost întâmpinată cu buchete de flori primite de la ascultătorii Europa FM și sute de mesaje transmise prin rețelele sociale și pe adresa Europa FM.