Confidenţialitate

Anca Grădinaru, întâmpinată cu flori și tort, la revenirea în redacția Europa FM – GALERIE FOTO

Anca Grădinaru a primit titlul de ”Reporterul Anului” din partea ascultătorilor Europa FM, reușind să trezească un puternic val de simpatie online după ce l-a întrebat, duminică seara, pe Liviu Dragnea dacă are bagajele făcute.  Chiar dacă întrebarea avea mai multe valențe, Liviu Dragnea s-a gândit imediat la decizia justiției pe care o aștepta o zi mai târziu, iar răspunsul său a fost unul pe măsură.

Liviu Dragnea a ajuns, luni după-amiază, la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat.  Cu câteva ore înainte, Instanţa Supremă îl condamna pe liderul PSD la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare  pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor face analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei.

Imediat după un tur de forță pentru alegerile europarlamentare și Referendum, reporterul Europa FM Anca Grădinaru a petrecut ziua de luni la Înalta Curte de Casație și Justiție urmărind procesul în care a fost judecat și Liviu Dragnea și apoi urmările deciziei judecătorilor. Marți dimineața, ajunsă în redacția Europa FM, Anca Grădinaru a fost întâmpinată cu buchete de flori primite de la ascultătorii Europa FM și sute de mesaje transmise prin rețelele sociale și pe adresa Europa FM.

Echipa Europa FM a decis să-i ofere și formal o diplomă care să confirme titlul de ”Reporterul Anului” primit din partea ascultătorilor Europa FM, Anca Grădinaru fiind întâmpinată de toți colegii cu aplauze, dar și cu un tort.

Mesajul de pe unul dintre buchetele de flori primite de Anca Grădinaru sintetizează emoția trezită de un demers jurnalistic onest.

Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Anca Grădinaru la Interviurile Europa FM în perioada în care a fost doar președinte interimar al PSD. Se întâmpla în septembrie 2015.

“Eu nu cred că am făcut nimic nemaipomenit. Doar şi-au spus cuvântul flerul şi anii întregi petrecuţi prin săli de judecată şi pe scările Parchetelor.
Abia ieri, fiind în sala de la Înalta Curte, după sentinţă, am realizat, mi-aţi spus şi voi, că am pus întrebarea pe care aţi fi vrut şi voi să i-o adresaţi.

Acum, dacă tot aţi reacţionat atat de mulţi, să vă povestesc o mică întâmplare de după ultimul interviu pe care i l-am luat lui Liviu Dragnea. Interviu 1 la 1, în studio, acum 4 ani. Primele minute au fost cam tensionate, apoi nu reuşeam să găsesc ritmul corect, ceea ce ma stresa. Până la urma, după vreo 20 de minute, totul a intrat în normal. Când a plecat, pe hol, Liviu Dragnea mi-a spus ceva ce m-a marcat atunci: Prima parte ai fost cam moale, dacă nu te trezeai, era de pomană.

A fost o lecţie pentru mine. Personalităţilor puternice le plac întrebările provocatoare.

Acum observ: După expresia feţei din fotografie, cred că nici atunci nu i-au plăcut întrebările mele”, relatează Anca Grădinaru.