Confidenţialitate

Verdict în cazul lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea urmează să primeasă verdictul de la Curtea Supremă de Justiție, în următoarele minute. Judecătorii au intrat în sală și urmează să anunțe sentința.

A fost anunțată întâi achitarea Olguței Sefu pentru abuz în serviciu.Olguța Sefu primește un an cu suspendare pentru fals intelectual.
Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.

Constantin Balaban este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana este achitată pentru abuz în serviciu.

În cazul lui Liviu Dragnea, judecătorii au respins apelul DNA. Au menținut sentința inițială, Liviu Dragnea fiind condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță pentru Liviu Dragnea.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia. În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judece ultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

Avocații și-au susținut deja pledoariile finale. Judecătorii trebuie să anunțe o decizie finală.

Întrebat, duminică seara, dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), președintele PSD a replicat: “Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.