O ședinţă CSAT va avea loc mâine

O şedinţă Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de către preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc marţi, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Şedinţa CSAT se ve desfăşura de la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la Planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României trimise la misiuni în afara ţării, în anul 2018 și stadiul îndeplinirii Planului de acţiune pentru implementarea deciziilor Summitului NATO de la Varşovia.

De asemenea, se regăsesc și raportul privind măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional (octombrie 2016 – septembrie 2017) cât şi Programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2018.

Ultima şedinţă a CSAT a avut loc în 17 octombrie, când s-a stabilit ca România să îşi exprime intenţia preliminară de participare la un set iniţial de 10 proiecte, din cele avansate până în prezent de către statele membre, condiţionat de acceptarea acestora în cadrul PESCO, anunţa Administraţia Prezidenţială.

PESCO va reprezenta o formă intensificată de cooperare pe dimensiunea Politicii de Securitate şi Apărare Comună, în domeniul dezvoltării capabilităţilor de apărare la nivel european, oferind posibilitatea ca statele membre, care îndeplinesc criterii avansate în domeniul capabilităţilor militare şi doresc să îşi asume angajamente suplimentare, să realizeze între ele o cooperare structurată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS