Confidenţialitate

O primărie din județul Vâlcea a fost închisă din cauza Covid-19 | AUDIO

În județul Vâlcea, primăria din Perișani a fost închisă pentru următoarele 2 săptămâni după ce jumătate dintre angajați sunt infectați cu Sars-Cov-2 iar restul angajaților sunt în izolare la domiciliu. Este prima unitatea administrativă din Vâlcea închisă de la începutul pandemiei.

Primii confirmați pozitiv au fost primarul, viceprimarul și secretarul primăriei Perișani. Imediat a fost anunțată direcția de Sănătatea Publică și cei 18 salariați fost testați mai ales că toți au fost contacți direcți ai celor doi.

Potrivit directorului DSP Vâlcea mai mult de jumătatea dintre angajați sunt infectati cu Covid 19 și prezintă simptome ușoare ale bolii.

Pentru că primarul, viceprimarul și secretarul primăriei sunt în carantină și niciun alt angajat numai are dreptul legal de a semna documente Prefectura Vâlcea a anunțat că Primăria Perișani se închide pentru două săptămâni, în intervalul 16 și 29 martie.

În sistem on-line vor fi eliberate doar documente esențiale solicitate de către locuitorii comunei. Restul activităților vor fi suspendate.

Comuna Perișani are o rată a înfectărilor cu noul virus gripal sub unu la mia de locuitori și este prima unitatea administrativă din județ care se închide de la începutul pandemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Nicoleta Ene