Confidenţialitate

O primărie din Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru încălcarea legii privind regimul ariilor naturale protejate | AUDIO

O primărie din sudul județului Constanța a fost amendată de Garda de Mediu pentru încălcarea legii privind regimul ariilor naturale protejate. Comisarii de mediu au constatat, în urma unui control, că primăria a efectuat lucrări agricole prin distrugerea câmpurilor de bujori din pădurea Hagieni, parte din situl Natura 2000.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aria naturală protejată Pădurea Hagieni, din sudul județului Constanța, se află între localitățile Albești și 2 Mai. Este cunoscută ca o oaza de verdeață, iubită de dobrogeni datorită florei și faunei din zonă. Primăvara, aici se organizează excursii, drumeții, în căutarea bujorilor sălbatici și a bujorilor de stepă.

Garda de Mediu Constanța informează că în urma unor postări pe rețele sociale cu privire la distrugea pâlcurilor de bujori, a făcut verificări în aria protejată. Comisari de mediu i-au avut alături și pe reprezentanții Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

S-a constatat astfel că Primăria Albești a efectuat lucrări agricole în Pădurea Hagieni care au dus la modificarea configurației naturale a terenului pe o suprafață de 16 hectare.

Este un teren arat pentru a fi transformat în pășune, a confirmat viceprimarul Cristian Vlad. El nu știa că acea porțiune este in zonă protejată pentru că nu i-ar fi spus arhitectul comunei.

Deși este prea târziu, primăria a renunțat la pășune și speră ca bujorii să reapară in primăvara viitoare. Comisarii Gărzii de Mediu au amendat primăria Albești cu 30.000 de lei pentru nerespectarea legii privind regimul ariilor naturale protejate.

Sursa colaj foto: Garda de Mediu

Citește și: 4 kilograme de trufe negre, culese ilegal, confiscate de jandarmii din Bacău de la 5 persoane fără autorizație de recoltare | VIDEO