Confidenţialitate

4 kilograme de trufe negre, culese ilegal, confiscate de jandarmii din Bacău de la 5 persoane fără autorizație de recoltare | VIDEO

Aproape 4 kilograme de trufe negre, culese ilegal, au fost confiscate de jandarmii din Bacău de la un grup de 5 persoane care căutau valoroasele ciuperci într-o pădure de câmpie. Aceștia aveau cu ei și 7 câini antrenați să găsească trufele, deși s-a dovedit că nu aveau niciun fel de autorizație. Recoltarea trufelor este reglementată strict în țara noastră, iar amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt usturătoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 5 căutători de trufe neautorizați au fost descoperiți de jandarmii din Bacău în pădurea din zona localității Soci, comuna Pâncești.

Trei bărbați și două femei erau însoțiți de 7 câini, antrenați special să caute trufe negre. Când au fost depistați de jandarmi reușiseră să adune aproape 4 kilograme de trufe, după cum s-a constatat în urma percheziției făcute.

Sursa foto: IJJ Bacău

Sursa foto: IJJ Bacău

Niciunul dintre ei nu avea însă autorizație, iar fiecare a primit o amendă de 2000 de lei. Întreaga cantitate de trufe negre a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Bacău, administratorul fondului forestier respectiv.

Recoltarea trufelor e reglementată strict și se face doar în baza unei autorizații, întrucât intervenția unor persoane care nu sunt specializate pentru asta poate duce la distrugerea arealelor în care cresc aceste ciuperci subterane.

Trufa neagră, supranumită și diamantul pământului, este folosită în bucătăriile marilor restaurante pentru preparate speciale. Un kilogram de trufe negre de calitate superioară, adică ciuperci care să nu prezinte urme de deteriorare de la cules, poate să coste și 3000 de euro.

Sursa colaj foto: IJJ Bacău

Citește și: Sindicaliștii de la metrou amenință cu greva | AUDIO