Confidenţialitate

O porțiune dintr-un drum care face legătura între Moldova și Ardeal, asfaltată direct pe noroi | VIDEO

Este vorba de o zonă de câteva sute de metri în localitatea Ilișești, din județul Suceava. Lucrările s-au executat și la o temperatură de zero grade Celsius, ceea ce stârnit indignarea și zâmbetele ironice ale șoferilor care au circulat prin zonă.

Operațiunea de asfaltare de pe Drumul Național 17 se derula pe un strat de noroi de 10-15 centimetri, iar gradul de compactare era aproape inexistent.

Autotrenurile care au adus asfaltul au brăzdat pur și simplu suprafețele pe care se turnase covorul, iar bucățile dansau efectiv sub pașii muncitorilor.

Pentru a mai șterge din impresie, unii muncitori au luat noroiul cu lopata și l-au aruncat în afara suprafeței ce urma să fie asfaltată, operațiune care s-a dovedit total ineficientă.

Inginerul în teren al firmei care execută lucrarea a spus că este doar o soluție temporară, iar dacă asfaltul nu va rezista va fi scos și va fi turnat un alt covor.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, beneficiarul lucrării, au menționat că firma constructoare și-a asumat operațiunea. Refacerea lucrărilor ar urma să se realizeze din banii constructorului, iar actuala soluție a venit pentru a permite reluarea circulației pe ambele sensuri de mers.

În plus, temperaturile au scăzut, motiv pentru care s-a luat decizia ca lucrările să fie sistate în perioada de iarnă. Potrivit beneficiarului, lucrările sunt realizate în proporție de 85%, iar ceea ce este deja finalizat a fost conservat până la reluarea operațiunilor.

Autor: Sandrinio Neagu

Citește și: Femeie ucisă de o explozie produsă într-o pensiune din Cluj-Napoca. Alte două persoane, duse la spital cu arsuri | VIDEO