Confidenţialitate

O nouă problemă pentru avioanele Boeing 737 Max: Resturi găsite în rezervoare

Avioanele Boeing 737 Max se confruntă cu o nouă problemă de siguranță, după ce mai multe resturi au fost descoperite în rezervoarele mai multor avioane noi, care trebuiau livrate, relatează BBC.

Șeful programului 737 le-a spus angajaților că descoperirea este „absolut inacceptabilă”. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că firma crede că această nouă problemă nu va genera noi întârzieri în revenirea avionului în serviciu.

Avioanele 737 Max au fost consemante la sol după două accidente soldate cu sute de victime.

Constructorul american de avioane a declarat că a descoperit „resturi de obiecte străine” lăsate în interiorul rezervoarelor de combustibil din aripile mai multor 737 de max. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru BBC: “Această constatare a dus la o investigație internă și la acțiuni corective imediate în sistemul nostru de producție”.

Resturi de obiecte străine este un termen tehnic care acoperă orice substanță, resturi sau obiect care nu face parte dintr-un avion și care ar putea cauza daune.

Problema este cea mai recentă dintr-un șir care afectează ceea ce a fost cândva cel mai bine vândut avion al Boeing. Aeronava a fost consemnată la sol din martie 2019.