Confidenţialitate

O înregistrare a ședinței USR, în care Cioloș spune că demisionează dacă reformele propuse de el nu sunt aprobate, făcută publică | AUDIO

Criza din Uniunea Salvați România se amplifică. O înregistrare a ședinței de joia trecută, în care președintele Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă reformele propuse de el nu sunt aprobate, a fost făcută publică pe un grup intern al partidului.

Înregistrarea a apărut în spațiul public la câteva ore după ce conducerea partidului a votat pentru desecretizarea ședințelor, scrie ziarul Libertatea.

„Eu pun programul ăsta cu mandatul pe masă și vă rog să nu-l luați ca pe o amenințare, o presiune. Eu am nevoie acum de un acord, accept prin vot din partea BN-ului pe programul ăsta ca să continui, dacă nu-l am înseamnă că agendele noastre nu sunt compatibile aproape deloc sau lucrurile care pentru mine sunt esențiale și atunci îmi depun mandatul”, se aude Dacian Cioloș spunând în cadrul ședinței de joia trecută.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreședintele Dan Barna l-a acuzat pe Cioloș, într-un mesaj intern, că dinamitează partidul. Răspunsul lui Dacian Cioloș a venit pe aceeași platformă internă: l-a acuzat pe Dan Barna că nu vine cu soluții, ci doar cu atacuri în presă.

Luni este programată o ședință în care va fi supus votului planul lui Dacian Cioloș, care nu are majoritate în forul de conducere.

ConducereaUSR este dominată de echipa lui Dan Barna, după congresul din octombrie anul trecut, ce a urmat fuziunii cu PLUS.

Tensiunile mocnesc la vârful formațiunii de atunci.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea