Confidenţialitate

Criza facturilor uriașe la energie: Moțiunea împotriva ministrului Popescu, în dezbaterea deputaților

Criza facturilor la energie va fi dezbătută, luni, în Camera Deputaților, unde ministrul de resort este vizat de o moțiune inițiată de opoziție. Uniunea Salvați România consideră că, “păstorită” de Virgil Popescu, liberalizarea pieței gazelor și a electricității a fost un “un dezastru”.

USR acuză că noua ordonanță de urgență pentru plafonarea prețurilor la energie va produce efecte abia luna viitoare, iar românii vor primi din nou facturi aberante pentru consumul din ianuarie.

În apărarea sa, Virgil Popescu susține că românii au avut facturi mari, în noiembrie şi decembrie, din cauza furnizorilor, care fie nu şi-au actualizat aplicaţiile informatice, fie s-au grăbit să dea drumul la facturi.

Ministrul liberal este criticat și pentru faptul că întârzie trimiterea în Parlament a legii offshore, care ar permite exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

Moțiunea simplă are șanse minime să fie adoptată miercuri. Aflați la guvernarea alături de liberali, social-democrații au anunțat că vor vota împotrivă.