O franţuzoaică, în vârstă de 91 de ani, a primit titlul de doctor după 30 de ani de cercetare

Colette Bourlier, de 91 de ani, a devenit una dintre cele mai în vârstă persoane din Franţa care a obţinut titlul de doctor după ce a terminat lucrarea începută cu trei decenii în urmă, scrie publicaţia The Guardian.

Franţuzoaica a primit calificativul „înalta distincţie” pentru lucrarea ei, pe care şi-a susţinut-o cu succes, marţi, în faţa unui juriu de specialitate de la Universitatea Franche-Compte din Besancon.

„A durat ceva timp să o scriu pentru că am făcut pauze”, a spus Colette Bourlier.

Teza a fost intitulată „Muncitori imigranţi în Besancon în a doua jumătate a secolului XX” şi a fost inspirată de experienţa personală de profesor în programele de alfabetizare pentru imigranţii din oraşul din estul Franţei.

Colette Bourlier a devenit interesată de acest subiect în 1983. În mod normal, o teză de doctorat este scrisă în trei ani, dar Bourlier a fost „o studentă exterm de atipică”, a spus profesorul ei, Serge Ormaux.

„Probabil că este singura persoană care a ştiut toate detaliile şi care a fost capabilă să le pună laolaltă, întărindu-le cu analize statistice”, a continuat acesta.