CHINA: Gravidă cu gemeni la 67 de ani, o femeie refuză să avorteze, în ciuda avertismentelor medicale

Ginecologii îi recomandă să avorteze, însă o femeie din China, gravidă cu gemeni la 67 de ani este decisă să ducă sarcina la termen. Ea ar putea deveni cea mai vârstnică femeie care dă naștere unor copii.

În urmă cu patru ani, femeia și soțul ei care locuiesc la Beijing și-au pierdut unicul fiu într-un accident de mașină. Ei au decis atunci să facă un tratament de fertilizare in vitro pentru a putea avea alți copii. Nu au fost acceptați să participe la programe de fertilizare din cauza vârstei înaintate.

Până la urmă, cuplu a reușit să facă un tratament într-un spital din Taiwan pentru ca femeia să poată rămâne însărcinată.
Totuşi, medicii chinezi nu sunt atât de optimişti şi i-au recomandat să avorteze pentru a nu-şi pune în pericol sănătatea.

Pe de altă parte, Comisia municipală pentru sănătate şi planificare familială din Beijing a cerut spitalelor din oraş să nu-i ofere femeii îngrijire medicală, fără să consulte în prealabil autorităţile.

În faţa criticilor şi întrebărilor care i se pun, femeia asigură că poate trăi până la 85 de ani pentru a-şi vedea copiii ajunşi la majorat.  Un nepot al ei ar putea avea grijă în viitor de cei doi gemeni în nefericitul caz în care nu ar supraviețui pâna atunci, spune femeia.

În China nu există vârstă limită pentru a deveni mamă. Până acum cea mai vârstnică femeie care a născut tot gemeni a fost în anul 2010 şi avea 62 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS