Confidenţialitate

O asociație a procurorilor îi cere lui Iohannis să nu îl numească pe Bogdan Licu prim-adjunct al procurorului general

O asociație a procurorilor îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu îl numească pe Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general, întrucât acesta nu îndeplinește criteriul de bună reputație.

Solicitarea vine după ce, în interviul susținut azi (ieri) în fața Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Licu a admis că a făcut parte din masonerie până în august 2012.

Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor îl acuză pe Bogdan Licu de fals în declarații, după confesiunile acestuia din fața membrilor CSM, unde a susținut interviul pentru ocuparea unei funcții de conducere. Asociația atrage atenția că, în perioada 2008-2012, în declarația de interese, Bogdan Licu nu a menționat că ar fi membru al masoneriei, conduită care constituie infracțiunea de fals în declarații.

Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor susține că o eventuală numire a lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct la Parchetul General e de natură să prejudicieze imaginea Ministerului Public și a sistemului judiciar. Procurorii amintesc că Licu e bănuit de plagiat și, în plus, a  recunoscut „nonșalant” comitererea unei infracțiuni.

„Chiar dacă a intervenit prescripția răspunderii penale, considerăm că funcția pentru care candidează este incompatibilă cu acțiunile concrete ale domnului procuror” – se arată în comunicatul Asociației.

Aceasta consideră că Bogdan Licu „s-a autodenunțat că între anii 2008 și 2012 a comis 4 infracțiuni de fals în declarații. Asociația procurorilor cere Inspecției judiciare să înceapă verificări în acest caz.