Confidenţialitate

O ambarcațiune cu 18 persoane la bord s-a răsturnat pe brațul Sulina, în Delta Dunării | AUDIO

18 persoane, intre care 5 copii, au fost la un pas de inec după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat pe Brațul Sulina. Au reușit, cu greu, să iasă din apă, trei turiști fiind ușor răniți.

Incidentul a avut loc puțin inainte de ora 15,00 pe brațul Sulina al Deltei Dunării, mai sus de Crișan. Șalupa, plină cu turiști, printre ei și cinci copii, se indrepta spre Tulcea când, la un moment dat, in zona Milei 17, în apropierea de mal, a intrat în digul de piatră și s-a răsturnat.

A fost panică și agitație. Prinși sub ambarcațiune, turiștii au incercat și au reușit, ajutați și de barcagii din zonă, să iasă pe mal. La fața locului au fost trimiși 5 pompieri  de la Crișan cu o șalupă și o navă ambulanță SMURD.

Și de la Sulina au fost trimise alte două ambulanțe navale. Când salvatorii au ajuns la locul accidentului, toți turiștii erau pe mal. Dintre ei, trei persoane, care aveau câteva zgârieturi, au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital.

Având în vedere că la momentul anunțării evenimentului, persoanele din ambarcațiune se aflau pe mal, nu a fost activat Planul Roșu de intervenție, a precizat ISU Delta Tulcea. Poliția va cerceta cauzele producerii accidentului naval.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghiulfer Predescu