Confidenţialitate

Numărul cailor săbatici din Rezervația Biosferei Delta Dunării a crescut de aproape 4 ori în ultimii 4 ani

Populația de cai din Rezervația Biosferei Delta Dunării este în creștere. O demonstrează evaluarea pe care a făcut-o Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

La ultimul survol pe care Administrația l-a făcut, în anul 2019, au fost identificați 444 de cai care cresc în libertate în Delta Dunării. Luna trecută, alături de Vier Pfoten, Arca și WRC a fost efectuat un nou recensământ al cailor sălbatici.

Sunt acum 1.926 de exemplare în cele 16 zone monitorizate.

Zona cea mai populată este Grindul Letea, cu 915 animale, arată cifrele publicate de Administrația Rezervației.

Pentru identificarea lor a fost folosită metoda survolului din elicopter la o înălțime care să permită numărătoarea și identificarea cât mai precisă a cailor sălbatici.

Specialiștii sunt de părere că prin practici corecte de control al reproducției în toată zona protejată se poate asigura reducerea impactului cailor sălbatici asupra habitatelor naturale, cum este cazul Zonei strict protejate Pădurea Letea.

Vă reamintim, Pădurea Letea, cea mai veche rezervație naturală a României, pădure virgină, a fost afectată de efectivele sălbatice existente dar și de caii abandonați de localnici.

Din 2015 a fost implementat un program de control al reproducției animalelor prin care să se reducă impactul negativ al lor asupra ecosistemului.

Foto: Shutterstock

Citește și: Sibiu: Bebelușul abandonat pe câmp, dorit de mai multe persoane, printre care și fratele mamei