Confidenţialitate

Părintele care își crește singur copiii nu poate fi obligat de angajator la ture de noapte. Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților | AUDIO

Părintele unei familii monoparentale nu poate fi obligat la ture de noapte. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marți, 30 aprilie, un proiect de lege potrivit căruia femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele care își crește singur copilul nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte. Proiectul merge la promulgare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daca proiectul va fi promulgat de seful statului, atunci codul muncii se va modifica în sensul că părintele unei familii monoparentale nu poate fi obligat să facă ture de noapte la locul de muncă.

Senatoarea Silvia Dinică spune că a inițiat proiectul pentru siguranţa şi binele emoţional al copilului crescut de un singur părinte, care, adesea, se confruntă cu provocări financiare şi logistice majore, în încercarea de a-şi îndeplini rolul de părinte şi de a-şi asigura traiul zilnic.

Care ar fi motivele pentru care părintele singur nu ar trebui să fie obligat să lucreze în ture de noapte? Siguranţa copilului – care ar rămâne noaptea fie în grija unei persoane, fie singur în casă; în plus, oboseala părintelui care face ture de noapte l-ar împiedica să acorde copiilor suficientă atenţie şi îngrijire în timpul zilei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Acuzații de fraudare la Penitenciarul Arad. Niciun candidat testat psihologic pentru postul de consilier juridic nu a trecut proba. Un singur candidat, acceptat printr-o echivalare | AUDIO