Confidenţialitate

Acuzații de fraudare la Penitenciarul Arad. Niciun candidat testat psihologic pentru postul de consilier juridic nu a trecut proba. Un singur candidat, acceptat printr-o echivalare | AUDIO

Toți candidații testați psihologic pentru un post de consilier juridic la penitenciarul Arad au fost declarați inapți. Ei nu mai pot participa la celelalte probe ale examenului. Un singur candidat a promovat. El și-a echivalat o testare psihologică anterioară. Unii dintre cei care au participat la examen acuză că testarea a fost fraudată, în timp ce reprezentanții penitenciarului susțin că nemulțumiții pot face contestație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Toţi cei şapte candidaţi care au participat la testarea psihologică au fost declaraţi inapţi. Unii dintre cei respinși acuză suspiciuni de fraudare, mai ales că singurul candidat promovat nici măcar nu s-a prezentat la testare pentru că, potrivit legii, i se echivalase o testare anterioră.

Unii dintre candidații respinși spun că suspiciunile de fraudare sunt cu atât mai mari, cu cât printre cei șapte candidați respinși se află persoane cu experienţă de consilieri juridici, şefi de departamente juridice, avocaţi sau grefier.

Psihologul penitenciarului care i-a testat pe candidaţi spune că a respectat toate procedurile, a negat orice intervenţie pentru a favoriza vreo persoană și declară că cei care au suspiciuni cu privire la corectitudinea desfăşurării concursului „nu au toate informaţiile pentru a face asemenea afirmaţie”.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Andrei George Băețan, spune că persoanele care au fost resprinse la proba psihologică au posibilitatea să facă o contestaţie. Ceea ce unii dintre cei respinși au și făcut deja. Candidații respinși la proba psihologică sunt eliminați din concurs și nu mai pot participa la celelalte probe.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Focar de pestă porcină africană la o fermă din județul Olt. Vânzarea porcilor vii sau a produselor din carne de porc din zonele de restricție a fost interzisă | AUDIO