Confidenţialitate

5 băuturi și beneficiile lor neștiute pentru sănătate

Anumite băuturile nu sunt doar lichide care ne pot potoli setea, ci și adevărate surse de nutriție și sănătate. De la ceaiuri și sucuri naturale, până la cele fermentate, fiecare băutură poate îmbunătăți calitatea vieții în mod semnificativ.

Borșul

Borșul este adesea folosit ca bază pentru diverse preparate culinare, cum ar fi ciorbele sau sosurile. Este bogat în probiotice, care sunt bacterii bune pentru sănătatea intestinelor noastre. Aceste bacterii benefice nu numai că ajută la menținerea echilibrului florei intestinale, dar și întăresc sistemul imunitar, reducând riscul de infecții și afecțiuni digestive.

Socata

În zilele calde, nu există nimic mai revigorant decât o băutură răcoritoare și sănătoasă pentru a-ți stinge setea.

Datorită conținutului său bogat în vitamina C și antioxidanți, socata poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și afecțiunilor sezoniere, precum răceala și gripa.

Laptele bătut

Laptele bătut este o sursă excelentă de nutrienți esențiali precum calciu, proteine, vitamina B12 și acid folic. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea oaselor, a mușchilor și a sistemului nervos.

Consumul regulat de lapte bătut poate îmbunătăți digestia, poate reduce disconfortul abdominal și poate ajuta la prevenirea sau tratarea afecțiunilor digestive precum sindromul colonului iritabil.

Ceaiul verde

Acest ceai bogat în antioxidanți poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, îmbunătățirea sănătății creierului și susținerea pierderii în greutate.

Smoothie cu fructe și legume

Smoothie-uri sunt o modalitate excelentă de a obține o doză concentrată de vitamine, minerale și antioxidanți din fructe și legume proaspete. Ele pot susține sănătatea inimii, a pielii și a sistemului digestiv.

Citește și 5 alimente care ne îmbunătățesc memoria.

Citește și 5 alimente pentru un ten perfect.

Foto: Pexels/Charlotte May