Numărul adolescenţilor de 16 ani care consumă droguri s-a dublat în ultimii şase ani

Estimarea este că unul din 10 adolescenți a încercat droguri sau consumă droguri.

Doar în 10 licee din Bucureşti nu sunt raportaţi consumatori de droguri În 90% dintre liceele bucureştene există consumatori de droguri, potrivit Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului.

Această situaţie a fost raportată organizaţiei de către voluntarii care învaţă în liceele respective.

„Iarba (canabis-ul – n.r.) este ceva la modă, iar elevii de clasa a XII-a merg la petreceri şi acolo consumă ecstasy”, susţine preşedintele executiv CIADO.

Citat de Digi 24, Directorul Colegiului Naţional “Emil Racoviţă” Bucureşti confirmă: „Există şi la noi tineri, copii care măcar au încercat sau care s-au aflat la un moment dat în medii în care se consumă droguri. Nu am sesizat în interiorul unităţii”.

Conform raportului din 2016 a Agenţiei Antidrog privind situaţia drogurilor, 8,1% dintre adolescenţii de 16 ani au experimentat consumul de canabis, 6,1% au consumat în ultimul an, iar 2,9% dintre ei au fumat în ultima lună.

Doar 60,2% dintre elevi consideră consumul regulat de canabis ca fiind riscant, la un nivel ridicat .

Ministerul Educației nu pare să creadă că e.

Întrebat de Adevărul, Secretarul de stat în Ministerul Edcaţiei, Gabriel Ispas, nu a vrut să comenteze subiectul şi nici să spună dacă la nivelul instituţiei sunt prevăzute fonduri pentru derularea unor programe de prevenire a consumului de droguri de către elevi. „Eu nu ştiu de unde are domnul de la CIADO asemenea statistici. Şi eu pot spune că oamenii din organizaţia lui trag pe nas. De unde ştie el că doar în 10 licee nu se consumă droguri? Declaraţiile sunt deranjante şi nu pot comenta, numai ideea mă enervează. Orice aş spune ar părea lipit de declaraţia dumnealui”, a spus pentru Adevărul Gabriel Ispas.