Confidenţialitate

Număr record de turiști pe Valea Prahovei

Stațiunile de pe Valea Prahovei au rămas în topul preferințelor turiștilor care au ales să deschidă sezonul estival la munte. În minivacanța de Rusalii, gradul de ocupare în unitățile de cazare din zona Sinaia-Bușteni-Azuga este de 80 la sută, anunță Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Traficul pe DN1 este mai aglomerat ca niciodată, se circula bară la bară, pe ambele benzi de urcare, încă din dreptul localității Câmpina, iar coloana de mașini se întinde  până la ieșire din Azuga către Predeal.


Practic, un drum București – Bușteni se face într-un timp mai mare decât dacă ați fi ales să mergeți spre litoralul românesc. Șoferii care s-au încumetat să plece de acasă au spus că au făcut chiar și patru-cinci ore de la ieșirea din București, până în Sinaia, drum care se face în mai puțin de două ore, în condiții de trafic normal.


Așa cum era de așteptat, aglomerația de pe DN1 s-a mutat în stațiuni, pentru că turiștii care au scăpat din coșmarul traficului s-au întâlnit la o altă coadă, în fața telecabinelor din Bușteni. În aceste condiții, pentru a ajunge la principalele atracții turistice de pe Platoul Bucegi, unde se află Sfinxul, Babele și Crucea de pe Caraiman, este nevoie din nou de răbdare.
Pentru un drum cu telecabina, care nu durează mai mult de un sfert de oră, oamenii au stat la coadă cel puțin două ore.


Conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, prețurile la unitățile de cazare din zona stațiunilor montane nu sunt deloc mici: de la 484 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi cină barbeque la o pensiune de 3 stele, până la 1000 de lei/persoana-4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele.


Valorile de trafic ridicat pe DN1 se așteaptă să rămână la un nivel constant inclusiv sâmbătă, iar începând de luni, aglomerația se va muta, ca de obicei, pe sensul de coborâre, Brașov – București.