Număr record de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru ultimele 24 de ore un număr record de cazuri noi de coronavirus în România: 555.

Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul anterior era de 523 de cazuri, pe 11 aprilie.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 30.175 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, sunt 20.799  pacienți vindecați.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Íntre timp, Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Agerpres.

Până acum, 13 țări europene impun anumite condiții de călătorie pentru români. Unele cer obligatoriu testul COVID-19, altele autoizolarea, în timp ce altele interzic intrarea românilor pe teritoriul lor.

 În Cipru și Islanda putem călători doar dacă avem testul COVID-19 care dovedește că nu suntem infectați cu noul coronavirus.

Autoizolarea pentru 14 zile este obligatorie în 6 state: Estonia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Slovacia și Slovenia.

Între timp, alte 4 țări interzic românilor intrarea pe teritoriul lor. Este vorba de Malta, Finlanda, Irlanda și Norvegia.

O situație aparte este în Grecia, unde granițele sunt deschise, dar se face testare aleatorie.

 E posibil că numărul țărilor care pun condiții României să crească, în funcție de evoluția cazurilor de îmbolnăviri.

Pe de altă parte, reamintim că românii care se întorc din Spania și Belgia sunt scutiți de izolare, după ce Guvernul a actualizat lista “țărilor verzi”, adică cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 33 de astfel de țări, iar lista se va actualiza permanent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS