Confidenţialitate

Noul director executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, speră să scoată clubul din insolvență cât mai repede

Noul director executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere că alături de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, cu care a lucrat în perioada de insolvenţă la CFR Cluj, va reuşi să repună societatea în circuitul economic mai devreme decât termenul legal de 3 ani.

“Deja am luat contact cu jucătorii care sunt nemulţumiţi de anumite întârzieri la plata salariilor şi au foarte multă dreptate. Vom continua discuţiile şi sper să ajungem la o concluzie pozitivă, sunt sigur de asta, şi să repunem echipa pe drumul normal de a se pregăti, de a începe campionatul peste 12 zile. Acum facem evaluări, încercăm într-un timp cât mai scurt să verificăm cât mai multe lucruri, contracte şi aşa mai departe, să vedem care este starea de fapt reală şi să luăm şi măsuri legat de prima partidă a campionatului. Eu am încredere că le vom rezolva, că vom scoate clubul din insolvenţă. Speranţa mea este să îl scoatem mai repede decât perioada prevăzută de lege de trei ani. Dar asta depinde de mai mulţi factori. Va trebui să ne organizăm clubul din mers, să reevaluăm lotul de jucători, pentru că unii vor să plece. Oferte nu prea sunt la ora actuală, şi mai avem problema cu restricţiile la transferuri, care ne încurcă foarte mult. Dar avem speranţa că astăzi sau mâine să vină o veste bună de la FIFA, să fie anulată acea restricţie la transferuri. Mă bucur că Dinamo este un club atractiv pentru jucători, sunt mulţi jucători care vor să vină la Dinamo nu numai din România ci şi de afară”, a declarat Mureşan.

El a afirmat că a acceptat să lucreze la Dinamo datorită faptului că a fost acceptat de către suporterii înscrişi în programul socios DDB: “Întotdeauna Dinamo a fost un club mare, important, cu imagine foarte bună, un club care a atras foarte multă energie. Cu toate că sunt probleme, acest proiect al DDB este unul fantastic, a unit 16.000 de persoane şi sunt sigur că numărul va creşte. Din păcate, din cauza unor datorii acumulate şi unor greşeli care s-au făcut pentru că nu a fost linişte la acest club, s-a ajuns să apelăm la soluţia insolvenţei ca o salvare, deşi mie nu îmi place acest cuvânt, ca o protecţie, o umbrelă împotriva problemelor de ordin financiar şi economic. Împreună cu Răzvan Zăvăleanu am lucrat la CFR Cluj la insolvenţă, şi CFR şi-a continuat performanţele, am acceptat să venim la Dinamo. Acum evaluăm situaţia de la Dinamo, sunt destule probleme, mă aşteptam să fie multe, dar nici aşa de multe, şi de asemenea dimensiune, dar eu cred că sunt de rezolvat. Pe mine m-a impresionat ceea ce a făcut DDB, până acum nu am crezut că în România poate exista un astfel de proiect cum este cel al DDB, un proiect foarte serios, este foarte de ajutor Sunt alături de echipă şi din punct de vedere financiar, ceea ce este un lucru unic. Nici nu veneam dacă nu aveam acest suport al DDB. Dacă ei nu m-ar fi vrut, nu aş fi venit să lucrez la Dinamo, pentru că ar fi fost foarte dificil, chiar dacă eu sunt rezistent şi tăbăcit. Practic, DDB a fost factorul esenţial care m-a convins să vin aici. Eu mă bazez foarte mult pe rolul suporterilor. Jucătorii au şi ei nevoie de suportul DDB atât în timpul partidelor, cât şi suportul financiar. Ne bazăm pe acest suport. Relaţia dintre jucători şi DDB este una solidă, care va continua”.

Oficialul FC Dinamo a precizat că în cazul în care FIFA va ridica interdicţie de a efectua transferuri, va aduce jucători, inclusiv de la CFR Cluj, relatează Agerpres.

Foto: FC Dinamo/Facebook