Confidenţialitate

Notă internă ANP: Dan Voiculescu ar fi pontat pentru ore de muncă pe care nu le prestează

Cum încearcă Dan Voiculescu să scape mai repede de închisoare? – pretinde că studiază și muncește (în același timp!) pentru a beneficia de reducerea pedepsei.

O notă internă a Administrației Penitenciarelor prezentată de jurnaliștii de la Hotnews arată că Voiculescu beneficiază de un regim preferențial în spatele gratiilor.

El ar fi pontat și pentru ore de muncă pe care, în realitate, nu le-a executat niciodată.

De menționat că și DNA a deschis un dosar penal în scandalul legat de scriitorii-deținuți – în care cercetează posibile fapte de favorizare a infractorilor.

 

Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, Dan Voiculescu este încarcerat la penitenciarul Rahova – acolo unde s-ar bucura de un regim preferențial.

O notă internă realizată de Administrația Penitenciarelor arată că deținutul Voiculescu a reușit cA, în paralel cu timpul alocat scrierii de cărți, să acumuleze și ore de muncă prestând diverse activități.

Potrivit Hotnews, Dan Voiculescu e pontat pentru aceste ore de muncă – deși nu le-a prestat niciodată.    Cu alte cuvinte, 8 ore pe zi sunt alocate scrierii, alte 8 ore diverselor activități. Rezultă 16 ore de muncă în fiecare zi, lucru interzis până și de Codul Muncii.

Ministerul Justiției a fost solicitat să ofere explicații despre acest caz, însă a răspuns că nu poate comenta deocamdată. Motivul: este în curs o anchetă a Corpului de Control care vizează Administrația Penitenciarelor. Contactați de Europa FM, nici reprezentanții penitenciarului Rahova nu au dorit să comenteze subiectul.

Toate aceste informații apar după ce, pe 12 ianuarie, DNA a deschis un dosar penal în cazul carţilor scrise în spatele gratiilor.

Sunt vizați, între alții, profesorii universitari care au coordonat lucrările dar și funcționarii din penitenciare care le-au analizat și au propus eliberarea condiționată.