Nominalizările pentru Grammy 2013

Cea de-a 55-a gală Grammy Awards va avea loc pe 10 februarie la Los Angeles. Vor fi acordate trofee în 81 de categorii.

National Academy of Recording Arts and Sciences, organizaţia care decernează premiile Grammy, a anunţat miercuri seară nominalizările pentru Grammy 2013.

Kanye West, Jay-Z, Frank Ocean, Dan Auerbach din grupul The Black Keys, trupa Mumford & Sons şi grupul fun. sunt artiştii care au fost nominalizaţi în şase categorii.

Dan Auerbach a primit cinci nominalizări ca membru al trupei The Black Keys şi o nominalizare individuală la categoria ‘producătorul anului’.

Rockerii de la The Black Keys nu au nimic în comun cu ceilalţi artişti cu care împart primul loc în topul muzicienilor care au primit cele mai multe nominalizări.

Nominalizarea muzicienilor Jay-Z şi Kanye West, doi dintre cei mai importanţi artişti hip-hop din lume, nu reprezintă o surpriză, apreciază criticii muzicali.

Fun., un grup indie pop, devenit cunoscut cu piesa ‘We Are Young’, interpretată alături de Janelle Monae, a fost nominalizată la câteva categorii majore, inclusiv ‘cel mai bun artist debutant’, ‘cel mai bun cântec’ şi ‘cea mai bună înregistrare a anului’ – cu ‘We Are Young’ – şi ‘cel mai bun album al anului’ pentru materialul ‘Some Nights’. Jeff Bhasker, producătorul grupului, a fost nominalizat la patru categorii.

Cântăreţul R&B Frank Ocean, care a şocat industria muzicală la începutul acestui an, atunci când a dezvăluit în versurile pieselor de pe albumul său ‘channel ORANGE’ că a avut o relaţie cu un bărbat, a fost recompensat de reprezentanţii National Academy of Recording Arts and Sciences, care l-au nominalizat la categorii considerate importante: ‘cel mai mai bun artist debutant’, ‘înregistrarea anului’ (Thinkin Bout You’) şi ‘albumul anului’.