Noi percheziții și audieri în cazul morții fotbalistului Ekeng

Sunt percheziții din nou la serviciul de ambulanță Puls.  De data aceasta polițiștii de la omoruri ridică documente menite să ajute ancheta în care a murit fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng.

Tot astăzi vor fi audiați medicii de la Spitalul Floreasca, unde a fost dus jucătorul camerunez. Între timp, Institutul de Medicină Legală urmează să facă autopsia fotbalistului. Abia după autopsie familia sportivului camerunez va putea lua acasă trupul neînsuflețit.

Noile percheziții au loc după ce zilele trecute, un control al  departamentului pentru Situații de Urgență a dezvăluit nereguli grave în cazul serviciului privat de ambulanță PULS.

Inspectorii DSU au găsit medicamente și materiale sanitare expirate și au suspendat activitatea serviciului pentru o lună.

Iar ambulanța care a intervenit pe stadionul Dinamo a fost sigilată.

Ancheta se extinde, urmând ca medicii de la Spitalul Floreasca să fie audiați astăzi. Unul dintre ei spunea în urmă cu câteva zile că nicio manevră de resuscitare nu a fost făcută în cazul fotbalistului până să ajungă la spital.

Însă, audiat ieri la Poliția Capitalei, medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu neagă informația și spune că Patrick Ekeng a fost resuscitat în ambulanță.

 Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu: Încercam să-i deschid gura, că era încleștată, și să eliberez căile aeriene. Ceea ce am și făcut, se și vede. Nu poți să faci un masaj cardiac extern când inima îi bate, ce să-i fac?  Aproape de spital i-am făcut masaj cardiac extern pentru că începuse o respirație dificilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest caz, Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Anchete separate au demarat și Ministerul Sanatatii, Inspectoratul Teritorial de Munca și Liga Profesionistă de Fotbal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS