Confidenţialitate

Noi metode de a accelera vaccinarea, analizate. Echipele mobile încep activitatea în aprilie

Deși în acest moment, pe platforma de programare la vaccin, este aglomerație la înscriere, nu se știe cum vor reuși să convingă aujtoritățile încă 7,7 milioane de adulți să se imunizeze împotriva COVID-19 pe lângă cei 2,3 milioane vaccinați deja sau care au cerut serul.

Pentru o imunizare colectivă eficientă, așadar pentru eliminarea epidemiei, cel puțin 10 milioane de români ar trebui să facă vaccinul.

Co-președintele Comitetului Național de Vaccinare, secetarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu spune că, de luna viitoare, 20 de echipe mobile vor circula prin sate și zone izolate pentru a vaccina populația care nu are acces la instrumente digitale de inscrire.

Va fi câte o echipă pentru fiecare două județe care va merge cu o platformă de vaccinare a Armatei sau a Ministerului de Interne.

Sunt 20 de astfel de containere, cumva similare cu cele cu care au fost construite spitalele modulare. Practic se amenajează un circuit special, un centru de vaccinare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Următorul pas va fi operaționalizarea unor centre de vaccinare drive-in în locuri aglomerate, însă nu se cunoaște data punerii lor în funcțiune.

Ideea este de a merge evident către puncte unde circulă multă lume. Sunt multe modalități de a gândi aceste abordări, se poate merge în piețe, pe plaje, în farmacii. Analizăm acestea și așteptăm momentul în care putem să le aplicăm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.