Confidenţialitate

Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie: Programul restaurantelor se prelungește | AUDIO

Noi relaxări au fost aprobate azi de Guvern. De la 1 iulie programul restaurantelor și barurilor se prelungește – în interior – până la ora 02.00 dar capacitatea nu poate trece de 70 la sută iar cei sunt sunt în interior trebuie să fie vaccinați anticovid, spune premierul Florin Cîțu.

”Activitatea din baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva viruslui Sars Cov2.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, se permite ca, de luna viitoare, evenimentele private de genul nunților sau a botezurilor să poată fi organizate cu un număr mai mare de invitați.

”Se permite un număr mai mare de persoane la evenimente organizate în interior, nunți botezuri, cu maxim 300 de persoane cu respectarea unei suprafețe de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană și cu persoane care sunt vaccinate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La fel, și festivalurile vor putea fi organizate cu un număr mai mare de participanți a mai anunțat premierul.

”Spectacole, concerte, festivaluri publice și private și alte evenimente culturale organizate în aer liber, 2.500 de spectatori, toate persoanele trebuie să fie vaccinate, cu asigurarea unei suprafețe de un metru pătrat pentru fiecare persoană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din 12 iunie, nu mai există nicio limitare legată de rezervările care pot fi făcute în pensiuni sau hoteluri. Guvernul a mai decis și că industria HORECA va beneficia de scutire a impozitului specifici până la finalul anului. Iar competițiile sportive vor putea fi organizate cu până la 50 la sută din capacitate.