Confidenţialitate

Noi detalii în cazul vârstnicilor găsiți în condiții mizere în București: Căsătorii fictive cu persoane vârstnice și bolnave pentru moștenirile acestora | AUDIO

Caz șocant în București: căsătorii fictive cu persoane vârstnice și bolnave pentru moștenirile acestora. Șase persoane au fost salvate astăzi de poliștiști în București… Vârstnicii erau ținuți în condiții inumane, de către mai mulți suspecți care, potrivit Poliției, le furau casele sau banii după încheierea unor căsătorii fictive.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei șase vârstinici au fost descoperiți într-o casă din București după descinderi ale Poliției. Cu toții au fost preluați de autorități, doi dintre aceștia au fost internați la Spitalul Alexandru Obregia, iar ceilalți patru internați în centrele DGSPC, după audieri.

Potrivit anchetatorilor, din 2017, suspecții idenficau femei şi bărbaţi – cu  vârste înaintate şi fără moştenitori legali.

Conform unor surse, unul dintre suspecți are 46 de ani și s-a căsătorit în luna august cu o persoană de 72 de ani.

Crina Eșanu, purtător de cuvânt la Poliția Capitalei: „Inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență, ori de afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, după care le-ar fi deposedat prin efectul legii de bunurile imobile în scopul valorificării acestora”.

Victimele erau apoi duse în casa în care au și fost găsite la percheziții, unde trăiau în condiţii improprii. Erau supravegheate în permanență.

Mai mult, spun anchetatorii, suspecții le agresau fizic și amenințau.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Vârstnici, găsiți de autorități în condiții precare într-o casă din București. Mai multe persoane profitau de ei și le furau bunurile | AUDIO