Confidenţialitate

Nivel maxim de alertă în regiunea Bruxelles până luni

Nivelul 4 de alertă este menținut timp de o săptămână în regiunea capitalei belgiene, a anunțat premierul belgian Charles Michel. El a adăugat că școlile și metroul, închise de sâmbătă, urmează să fie redeschise miercuri.

Charles Michel și-a exprimat speranța revenirii la normal, dar a precizat că amenințarea este la fel de puternică preucm la finalul săptămânii trecute.

Marţi reţeaua de metrou, muzeele, cele mai multe dintre cinematografe şi numeroase magazine din capitala belgiană urmează să rămână închise, la fel ca şi şcolile şi universităţile.

 

Nivelul 4 de alertă corespunde unei ameninţări considerate “grave şi iminente”. El a fost impus în regiunea Bruxelles, săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce restul Belgiei rămâne la nivelul 3, care urmează să fie menţinut până la 30 noiembrie.

În timp ce militari şi poliţişti înarmaţi patrulau pe străzile capitalei, Parchetul Federal a anunţat că a inculpat o a patra persoană pentru fapte de terorism în legătură cu atacurile de la Paris. Aceasta a fost reținută duminicp în timpul operațiunilor forțelor de securitate.
Celelalte 15 persoane reţinute atunci au fost eliberate.

În ciuda activității intense a poliției, Salah Abdeslam nu a fost încă găsit, iar unii miniştri au declarat că acest bărbat – sau alţii – ar putea constitui o ameninţare la adresa capitalei belgiene în care – potrivit anchetatorilor francezi – au fost planificate atacurile de la Paris.